Bedrijfsprofiel

Historie

Als sinds 1987 is Mechanisatiebedrijf W.H. de Bruijn een begrip op het gebied van landbouwmechanisatie.

Om hobby en ambitie te combineren werd in dat jaar door Dhr. W.H. de Bruijn, in samenwerking met de Kamer van Koophandel, een locatie gezocht waar ruimte in de markt bleek te zijn. 

Met alle medewerking van de gemeente Zederik zijn we na een kleine verbouwing, waarbij het pand geschikt werd gemaakt voor de bedrijfsactiviteiten, gestart met een no-nonsense mentaliteit, door alle werk wat zich aandiende aan te nemen.

In het jaar 1989 verwelkomden wij onze eerste werknemer, dhr. G.J. de Groot. We wachtten op de kans een A-dealerschap te verwerven en deze kans deed zich, in 1989, al snel voor in de vorm van het dealerschap van A-merk Deutz Fahr. Later, in de jaren ’90, volgden dealerschappen van onder andere Trioliet, JF-Stoll, Bogballe, Schouten en Caterpillar.

Toen op een bepaald moment het pand niet meer voorzag aan de behoefte werd overwogen nieuw te gaan bouwen. We kozen ervoor om in één keer dusdanig te bouwen dat we weer jaren vooruit zouden kunnen. Wederom met alle medewerking van de gemeente lag er binnen 2 jaar een vergunning op tafel en is in het jaar 1996 de bouw begonnen. Om ons heen werd een pand van 1500 m2 begane grond gebouwd. Na 2 hectische jaren was de bouw, in 1998, klaar en is na een geslaagde openingsshow de groei weer verder gegaan.

Doelstellingen

Om continuïteit voor onze klanten en ons personeel te kunnen waarborgen, is een van onze hoofddoelstellingen het behalen van een gezond resultaat. Waardoor we in de gelegenheid zijn ons kennis-, service-, en voorraadniveau op peil te houden.

Werkgebied

Ons bedrijf, gevestigd in het dorp Lexmond, is vooral actief in de volgende drie gebieden:

Werkplaats 
In onze werkplaats werken 5 enthousiaste, goed opgeleide monteurs die ruim beschikken over de nodige vakkundige kennis om te voldoen aan de wensen en eisen van onze klanten. Onze werkplaats is voorzien van moderne faciliteiten waarin onze monteurs optimaal kunnen functioneren. Wij beschikken over
 
Verkoop
 
Dhr. G.J. de Groot, onze vaste vertegenwoordiger, is fulltime bezig met het leggen van contacten en het onderhouden van relaties. Het grootste gedeelte van de afdeling verkoop wordt door hem vakkundig en klantgericht verzorgd. Hij behartigt de verkoop van de producten die wij vertegenwoordigen, en de grote, voortdurend wisselende, voorraad gebruikte machines en trekkers.

Gebruikte machines en trekkers die minder geschikt zijn om aan te bieden aan onze klanten worden door W.H. de Bruijn verhandeld. Hij onderhoudt de reeds jarenlang bestaande contacten met afnemers in onder andere Belgie, Denemarken, Polen en Spanje.
 
Onderdelenvoorziening

We beschikken over een grote voorraad onderdelen, zowel nieuw als gebruikt. Ons voorraadbeleid is erop afgestemd onze klanten te alle tijde zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Hierbij weegt servicegraad hoger op dan de omzetsnelheid.

Door deze grote voorraad kunnen we er voor zorgen dat de we in de meeste gevallen reparaties en/of storingen direct kunnen uitvoeren. Als een onderdeel toch niet op voorraad is kunnen we, door onze jarenlange goede relaties met de leveranciers, een onderdeel per nachtleveranties de volgende morgen vóór acht uur in huis te hebben.  

 
 
Kennis

De kennis waar we over beschikken wordt continue op peil gehouden om de ontwikkelingen van de techniek op de voet te kunnen volgen. Zowel landelijke opleidingen als specifieke merkgebonden trainingen worden voortdurend gevolgd om onze klant zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.
 
Service
 
Wij beschikken over twee uitgebreid uitgeruste servicewagens om 24 uur per dag en 6, zonodig 7, dagen per week voor onze klanten klaar te kunnen staan. Voor onze klanten wordt dit buiten de werktijden niet extra belast.

Daarnaast hebben we een eigen transportmogelijkheid om alles zo correct mogelijk bij de klant af te leveren. We kunnen hiermee ook bij een klant met een storing waarbij reparatie in onze werkplaats vereist is, indien nodig een van onze inzet machines of trekkers afleveren.
 
Dealerschappen

Bewust is er voor gekozen ons in te zetten voor een beperkt aantal A-merken. Voordat er beslist wordt of we een dealerschap wel of niet aangaan, bekijken we of het product onze doelgroep dient. Wij verwachten van onze merken kwaliteit, duurzaamheid en continuïteit. Pas als is gebleken dat het product in ons bedrijf past, gaan we het dealerschap aan.

Door onze keuze slechts een beperkt aantal merken te vertegenwoordigen, zijn we in staat gemiddeld hoge aantallen te behalen. Hierdoor zijn we in staat ons kennis- en voorraad peil op een zo hoog mogelijk niveau te houden.

Administratie
 
De boekhoudkundige taken in ons bedrijf worden door Elizabeth verzorgd. Zij draagt zorg voor alle boekhoudkundige taken; de facturatie en alle andere transacties.