De nieuwe Deutz-Fahr 8280 TTV

De nieuwe Deutz-Fahr 8280 TTV

09-september-2020

GEMAAKT VOOR PROFESSIONELE AGRARIËRS EN LOONWERKERS.

De nieuwe 8280 TTV is een betrouwbare, krachtige machine, online verbonden machine met de perfecte mix van technologie voor professionele agrariërs en loonwerkers.

Uitgerust met de nieuwste digitale oplossingen van DEUTZ-FAHR stelt de nieuwe 8280 TTV u in staat om de trekker op de meest efficiënte manier te bedienen en zo tijd en geld te besparen. Met zijn krachtige dubbele turbomotor met 287 pk en een maximumsnelheid van 60 km/u, dualspeed Front PTO en droge schijfremmen voor werkt hij snel en is hij tegelijkertijd uiterst wendbaar op ieder terrein. Dankzij de intelligente, adaptieve voorasvering en de doorontwikkelde MaxiVision-cabine biedt de nieuwe 8280 TTV een comfortabele werkomgeving – zelfs tijdens de meest uitdagende werkzaamheden.

MOTOR

De 8280 TTV is uitgerust met een geheel nieuwe DEUTZ 6-cilinder motor met 6,1 liter inhoud en een dubbele turbo. Hij is ontworpen voor maximale prestaties en efficiëntie. Het geavanceerde van oliegesmeerde injectiepomp voorziene, common-rail-systeem voldoet aan de eisen van de EU Stage V emissienorm – het werkt met een hoge injectiedruk van 2.000 bar die de verbranding van brandstof en AdBlue optimaliseert en resulteert in een dynamisch motorgedrag met een hoog respons. Zo zorgt de goed afgeronde koppelcurve voor hoge vermogensreserves bij lagere motortoerentallen.

Om stikstof te reduceren worden de uitlaatgassen gezuiverd met een uitlaatgasnabehandelingssysteem voorzien van een passief roetfilter en het innovatieve Selective Catalytic Reduction (SCR) systeem. Olieverversingsintervallen van 1000 uur voor de motorolie en 1500 uur voor de hydrauliekolie verlagen de bedrijfskosten en verhogen de beschikbaarheid van de machines. Zeer soepel lopende assen dankzij de optionele gewichtsbalans garanderen een hoog rijcomfort en een laag geluidsniveau.

 

TRANSMISSIE

De nieuwe continu variabele transmissie SDF7780 is het resultaat van jarenlange ervaring in de ontwikkeling en productie van transmissies. Door de intelligente combinatie van een getrapte planetaire tandwielkast, een koppeling en twee hydrostatische eenheden ontstaat een nieuwe samengestelde (compound) transmissie, die de voordelen van elk element combineert en een optimale vermogensverbrenging garandeert.

De 8280 TTV maakt indruk met zijn krachtige acceleratie, soepele remwerking en een snelle responstijd op wisselende belastingen. Een eenvoudige transmissiestructuur met twee automatisch geschakelde overbrengingsverhoudingen maakt een soepele en automatische overgang van lage naar hoge snelheden mogelijk, zonder enig geluid.

Dankzij het aandrijfmanagement werkt de SDF7780 transmissie efficiënt en krachtig onder alle omstandigheden. Met motortoerentallen van 1.830 omw/min. bij een topsnelheid van 60 km/u en 1.220 omw./min. bij 40 km/u toont de 8280 TTV ook zijn kwaliteiten op het gebied van transport.

De robuuste structuur in combinatie met een laag gewicht, soepele rijeigenschappen, gemakkelijke onderhoudstoegang en een hoog mechanisch aandeel bepalen de basis voor het comfort en de dynamiek van de 8280 TTV.

PTO

De nieuwe 8280 TTV biedt volledige flexibiliteit met standaard keuze uit 3 aftakassnelheden: 540ECO/1000/1000ECO. In combinatie met de dualspeed frontaftakas (1000/1000E) kunnen meer uiteenlopende werkzaamheden uitgevoerd worden op een efficiënte manier. De belasting die door het aangekoppelde werktuig op de achter aftakas wordt uitgeoefend wordt automatisch in een fractie van een seconde gemeten waar de inschakeling van de aftakas koppeling op wordt afgestemd. De agressiviteit van de inschakeling van de aftakas kan worden aangepast in de iMonitor 3. De ECO PTO bespaart tot 18% op het brandstofverbruik en de proportionele aftakas biedt bescherming van de aandrijflijn voor zowel de tractor als het werktuig.

De gehele aftakasunit kan voor elk onderhoud worden verwijderd zonder dat de tractor hoeft te worden gedemonteerd

HYDRAULISCH SYSTEEM

Met een maximaal hefvermogen van 11.100 kg achter, heeft de 8280 TTV-tractor het vermogen om een ruim scala aan werktuigen te heffen. Om de maximale veelzijdigheid van de hydrauliek te garanderen, is de nieuwe 8280 TTV verkrijgbaar in verschillende configuraties, alle met elektronische ventielen met volledige proportionele bediening. Aan de achterzijde bevinden zich tot vijf elektro-hydraulische regelkleppen, terwijl de voorzijde is uitgerust met maximaal drie ventielen. Het hoogtepunt: alle ventielen worden proportioneel bediend. De bediening van de 8ste spoelklep bevindt zich op de kleine joystick en kan met hoge precisie worden gebruikt voor gecombineerde handellingen met de kruishendel.

Met zijn automatische of hydraulische stabilisatiestangen, wielslipregeling via radarsnelheid, hydraulische topstang, externe spatbordbediening, interne hydraulische leidingen in het voorblok en een uitstekend zicht op de hefinrichting en de trekhaak, garandeert de nieuwe 8280 TTV een maximaal prestatievermogen en optimale controle.

Voor het eerst worden nu een Power Beyond met vlakke koppeling als aanvullende optie aangeboden. Het maximale uitgaande oliedebiet bedraagt 210 l/min.

REMMEN

Productiviteit vraagt maximale controle over het voertuig. In het veld en op de weg. Zowel op maximumsnelheid als in uitdagende groncondities gecombineerd met zware werktuigen. Het veringsconcept van de vooras en het remsysteem van de 8280 TTV is uniek in deze tractorklasse. Het intelligente en adaptieve veringssysteem geeft de trekker maximale stabiliteit – voor zware trek-en duw werkzaamheden. Het innovatieve antiduiksysteem stabiliseert de trekker tijdens alle transportwerkzaamheden en verhoogt de veiligheid. De voorasvering kan onafhankelijk van de snelheid worden geactiveerd of gedeactiveerd – onmisbaar voor zware trekwerkzaamheden of maaiwerk.

De 8280 TTV is de enige tractor in zijn klasse die is uitgerust met krachtige droge schijfremmen op de vooras, die verplicht zijn voor een 60 km/u uitvoering en die worden aanbevolen voor een 50 km/u uitvoering en wanneer er een hoog remvermogen nodig is. Uniek op de markt, de 8280 TTV mag zelfs met 60 km/u een maximaal toelaatbaar gewicht van 16t dragen. Het extra rembekrachtigingssysteem zorgt voor maximale remkracht bij de lichtste pedaaldruk.

CABINE

De nieuwe 8280 TTV is een werkmachine met een hoog comfort, zelfs bij uitdagende werkzaamheden. Pneumatische cabinevering, automatisch klimaatsysteem, het gebruik van hoogwaardige materialen en de ruimte van de cabine van de nieuwe 8280 TTV zorgen voor een uitnodigende, comfortabele en productieve werkomgeving. Het ergonomische ontwerp van de bedieningsknoppen, de logische indeling en de duidelijk gepresenteerde informatie maken het rijden met de trekker veel gemakkelijker en veiliger. De cabine is losgekoppeld van de nieuw ontworpen motorkap, die de warmte, trillingen en het geluid uit de cabine houdt en het comfort van de bestuurder naar een hoger niveau brengt.

Dankzij de nieuwe MaxView-voorruit en de grote ramen aan de zij-en achterkant van de trekker heeft de chauffeur een optimaal overzicht en en controle over alle werktuigen. Krachtige LED-verlichting met 50.000 lumen versterkt het overzicht onder alle omstandigheden van buitenaf.

De nieuwe analoge, digitale kleuren- en TFT-technologie van het InfoCentrePro biedt de bestuurder in alle situaties duidelijke informatie. Dankzij de mini-MMI kunnen alle trekkerinstellingen eenvoudig worden aangepast.

Om de luchtstroom en het rijcomfort in de MaxiVision-cabine te optimaliseren is de airconditioning volledig herzien en geoptimaliseerd. Aan de bovenzijde van de ventilatoren zijn aircoroosters gemonteerd om het geluid van de luchtstroom te verminderen, waarmee toch de hoge luchtstroom wordt behouden. Bovendien zijn er twee extra luchtopeningen in de stuurkolom geïntegreerd voor een betere luchtverdeling in de cabine.