Ontwikkeling motor/pomp beveiliging

Ontwikkeling motor/pomp beveiliging

29 mei 2020

Veel van onze klanten zijn in verband met de droogte druk met het beregenen. De beregeningsinstallatie staat vaak zonder toezicht urenlang te werken. Als er iets mis gaat kan er grote schade ontstaan. Omdat er veel vraag is naar een eenvoudig maar compleet beveiligingssysteem daarvoor, hebben wij in de afgelopen tijd zelf PLC software ontwikkeld. Het systeem kan eenvoudig ingebouwd worden in elke trekker. Op de foto is het systeem gemonteerd op de stuurconsole van de trekker, op een scherm zijn de meldingen afleesbaar.

Het systeem houdt de trekker en de beregeningshaspel in de gaten en zet indien nodig de trekker stil bij storingen zoals een te lage waterdruk, te lage motoroliedruk, een te hoge temperatuur, etc.

Als een trekker onder volle belasting staat te draaien is het laten afkoelen van de motor van groot belang voor de levensduur van de motor. Als de waterdruk van de beregeningshaspel wegvalt zorgt de PLC er daarom voor dat de trekker stationair gaat draaien, en eerst 5 minuten afkoelt voordat de motor wordt stilgezet.

De PLC kan worden uitgebreid met een GSM-module, die de gebruiker bij de verschillende situaties op de hoogte stelt door middel van een sms of telefoonoproep.

Meer informatie? Neem contact met ons op via e-mail (info@whdebruijn.nl) of telefonisch via 0347-341668