De nieuwe 5DS TTV – de nieuwe standaard voor smalspoortrekkers

De nieuwe 5DS TTV – de nieuwe standaard voor smalspoortrekkers

01-juli-2018

DEUTZ-FAHR presenteert een innovatieve smalspoortrekker die aan de hoogste eisen voldoet: een traploze TTV-transmissie, maximaal rij- en bedieningscomfort en een nieuw krachtig hydraulische systeem.

Er zijn  twee 3 cilinder uitvoeringen leverbaar met bijna 3 liter motorinhoud en een maximaal vermogen van 88 en 97 pk  (65 en 71 kW). Daarnaast zijn er nog drie 4 cilinder uitvoeringen met 3,8 l motorinhoud en vermogens van 88, 102 en 113 pk (65, 75 en 83 kW).

De nieuwe serie met continue variabele TTV-transmissie. Het gebruiksgemak is uniek, de bestuurder hoeft alleen de gewenste snelheid in te stellen, motor en transmissie  synchroniseren vervolgens automatisch, passend bij de belasting op de tractor. Met behulp van een potentiometer kan de bestuurder kiezen tussen de verschillende werkingen van de motor – zoals “Eco” (spaarstand) en “Power” (maximaal vermogen).

Met de nieuw ontwikkelde MaxCom bedieningsarmleuning kunnen alle tractorfuncties met de joystick worden bediend en naar wens worden geconfigureerd, zodat zelfs complexe werktuigen zeer eenvoudig kunnen worden bediend.

 

Niet alleen wordt de bestuurder ontlast, ook het verbruik van de tractor is aangenaam laag. De maximale snelheid van 40 km/u wordt bereikt met 1650 tpm.

De uitgebreide standaarduitrusting van de 5 DS TTV kan worden uitgebreid met een geveerde vooras met onafhankelijke ophanging, waarvan de reactie continu wordt gecontroleerd door zijn eigen besturing (Active Drive). Dit zorgt voor een zeer dynamisch rijgedrag dat de veiligheid en het rijcomfort verhoogt, ongeacht de werk- en bedrijfsomstandigheden.