W.H. de Bruijn Lexmond wint OOM Award 2021

W.H. de Bruijn Lexmond wint OOM Award 2021

11-oktober-2021

W.H. DE BRUIJN LEXMOND WINT OOM AWARD 2021

Hier zijn we trots op! Ons bedrijf heeft de OOM Awrd 2021 voor de regio Midden-Nederland in de wacht gesleept. Hieronder het nieuwsbericht over de uitreiking van de Award (metaalnieuws.nl) :

Landbouwmechanisatiebedrijf W.H. de Bruijn uit Lexmond heeft dit weekend de OOM Award 2021 voor de regio Midden-Nederland in de wacht gesleept. In de verkiezing van de meest actieve (metaal)leerbedrijven van Nederland bleef W.H. de Bruijn de andere genomineerden A.C. den Hartog en Zn uit Everdingen, Meerding Metaal uit Soesterberg voor.

“De keuze was moeilijk”, aldus de jury. “Het zijn alle drie mooie bedrijven. Heel verschillend, maar met hart voor het opleiden van mensen: ze zien het belang van ontwikkeling, zowel voor bedrijf als medewerkers. Dus feitelijk zijn er drie winnaars, al kunnen we er maar eentje aanwijzen. En dat is W.H. de Bruijn.”

Opleiden loont

Praktijkopleider en mede-eigenaar Jan Maarten de Bruijn van W.H. de Bruijn noemt opleiden niet alleen belangrijk, maar ook lonend. “Voor het bedrijf, maar ook voor jezelf. Er is niets mooiers dan de werkplaats binnenlopen en vier, vijf jonge monteurs met plezier met hun werk bezig te zien. Dan is je dag als praktijkopleider helemaal goed.”

Vakjury

De nominaties voor de OOM Awards worden bepaald op basis van het aantal bijscholingsactiviteiten door de werknemers van het bedrijf, het aantal bbl-leerlingen dat wordt begeleid en het aantal stageplaatsen dat wordt aangeboden. Na de nominatie gaat een vakjury langs bij alle genomineerde bedrijven. Deze jury komt vervolgens met een eindoordeel. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de jaarvergadering van de Koninklijke Metaalunie in het betreffende district.

Over de OOM Awards

De OOM Award is een initiatief van OOM, het scholingsadviesbureau van de sociale partners in de metaalbewerking. Ons gezamenlijke doel is het vakmanschap in de sector naar een hoger plan tillen. Bij OOM zijn ruim 14.000 bedrijven met circa 155.000 werknemers aangesloten. De bestuurders van OOM zijn afkomstig van Koninklijke Metaalunie, FNV Metaal, CNV Vakmensen en De Unie.