De nieuwe Serie 7 TTV van Deutz-Fahr

De nieuwe Serie 7 TTV van Deutz-Fahr

14-juni-2021

DE NIEUWE SERIE 7 TTV, ALTIJD EEN STAP VOOR OP DE REST

De nieuwe Serie 7 TTV van Deutz-Fahr wordt gebouwd in het DEUTZ-FAHR LAND in Lauingen en is de laatste evolutie van een serie die vanaf zijn eerste presentatie een referentiepunt is geworden voor de sector. De nieuwe Serie 7 TTV is nu uitgebreid met de modellen 7250 TTV en 7250 TTV HD die nu, dankzij de nieuwe SDF TTV Compound-transmissie, nog meer comfort en hogere trekkracht gepaard aan de hoogst mogelijke efficiëntie bieden. De nieuwe serie springt er ook uit door zijn hoge kwaliteit, extreme betrouwbaarheid en de laagste bedrijfskosten, dankzij de nieuwe en langere vervangingsintervallen van de motorolie (1000 uur) en transmissieolie (2000).

DEUTZ: BETROUWBAARHEID, VERMOGEN EN EFFICIËNTIE
De DEUTZ TCD 6.1 Stage V-motor is nu goed voor 247 pk en een maximumkoppel van 1072 Nm. Met de nieuwe SDF TTV COMPOUND-transmissie levert de Serie 7 TTV verbazingwekkende trekprestaties, de snelste versnelling bij het bereiken van de 60 km/u bij een motortoerental van minder dan 1800 tpm (40 km/u bij minder dan 1200 tpm). De nieuwe transmissies hebben de PowerZero-functie en de bekende PowerShuttle, waarmee de bestuurder bepaalt hoe vloeiend de richtingverandering plaatsvindt. De TTV-transmissies zetten een nieuwe maatstaf in de klasse voor wat betreft efficiëntie en betrouwbaarheid. Zij vormen de perfecte combinatie van twee extreem efficiënte hydrostatische eenheden en geoptimaliseerde mechanische componenten. De nieuwe aandrijflijn garandeert extreme robuustheid door een altijd hoge mechanische vermogensflow zowel bij typische werkomstandigheden als bij lage en hoge snelheden.

Voor de nieuwe Serie 7 TTV zijn nu achterbanden met een grotere diameter (2,05m) beschikbaar en de laadcapaciteit is verhoogd tot maximaal 6,5 t. Het bruto voertuiggewicht steeg tot respectievelijk 15,5 ton voor standaard- en 16 ton voor de 7250 HD-versie. Uiteraard zijn ook de intelligente voorasvering en de droge schijfremmen beschikbaar, die de verkeersveiligheid aanzienlijk verbeteren. Met van 600/65R30 en dankzij een nieuwe lay-out van de vooras, is de draaicirkel nu bijna 2 meter kleiner.

De nieuwe motorkap loopt nu nog sterker af en zorgt, samen met de verhoogde cabine, voor betere zicht en altijd perfecte controle over de aangekoppelde werktuigen. De fronthef met een hefvermogen van 5450 kg kan worden gekoppeld aan de DUAL SPEED front-PTO waarmee de bestuurder in de InfoCentrePro de PTO-snelheid van 1000 naar 1000ECO kan wijzigen. De ECO-PTO-snelheden zijn natuurlijk ook aan de achterkant beschikbaar en maken ook Eco- snelheden mogelijk met duidelijke voordelen op het gebied van verbruik en slijtage.

AL HET VERMOGEN EN DE EFFICIËNTIE EN CAPACITEIT DIE U ZOCHT
Het hydraulische systeem van de nieuwe 7 Serie biedt high-tech premium-oplossingen. Het hydraulische circuit is onafhankelijk van de transmissie, terwijl de Load Sensing-pomp beschikbaar is met 3 verschillende opbrengsten, tot maximaal 210 l/min. Dankzij CleanOil, het nieuwe hydraulische systeem, is de verwijderbare oliecapaciteit 90 liter. De elektronische controle van alle hydrauliekventielen betekent dat u ze proportioneel kunt programmeren en aansturen. Op verzoek zijn de Power Beyond-koppelingen met nieuwe platte fittingen beschikbaar. De achterhef heeft een hefvermogen van 10.000 kg (11.100 kg voor de HD-versie) en kan uitgerust zijn met hydraulische of automatische stabilisatoren. De transportstand van de heflatten maakt een makkelijk koppeling met aanhangers mogelijk. De nieuwe Serie 7 TTV is ook compatibel met TIM. Dit maakt de tweerichtingscommunicatie tussen tractor en werktuigen mogelijk voor het automatische beheer van bepaalde tractorfuncties voor een verdere verbetering van de efficiëntie en kwaliteit van het werk.

De DEUTZ-FAHR-ingenieurs ontwikkelden voor de eerste keer in dit vermogensgamma voor de nieuwe Serie 7 TTV een frontlader Light- and Ready-set. In combinatie met de speciaal voor deze tractor ontwikkelde Profiline FZ80.1 frontlader, wordt de nieuwe Serie 7 TTV een echte tractorlader. Met een hefhoogte van meer dan 4,5 meter en een opbreekkracht van 3770 daN gaat de nieuwe Serie 7 TTV ook zwaar laadwerk niet uit de weg.

Nieuwe comfortniveaus
De vernieuwde MaxiVision-cabine is nu zelfs nog mooier en ergonomischer. Hij kan worden uitgerust met een verbeterde luchtvering, een praktische ophanging van extra monitoren, een pneumatische stoel die tot 23° kan zwenken en heeft een actief klimaatregelingssysteem.

Voor maximale werkprecisie is de nieuwe SR20 GNSS RTK-satellietontvanger beschikbaar. Een opvallende karakteristiek is ook de Auto-Turn-functie voor het automatisch omkeren van de tractor op kopakkers, zonder tussenkomst van de operator.
De iMonitor3 maakt de aansturing mogelijk van alle functies van de Serie 7-tractoren, toont de virtuele terminals van ISOBUS, verzorgt de gegevensuitwisseling met Agrirouter en geeft maximaal vier camera’s weer. De nieuwe interface is nu nog intuïtiever met nieuwe nuttige extra functies. Via XTEND kan de iMonitor het scherm draadloos naar de externe tablets zenden. Zo heeft de bestuurder beter overzicht over bijvoorbeeld het geleidingssysteem en kan hij buiten de cabine via ISOBUS UT met de tablet makkelijk aanpassingen aan de werktuigen aanbrengen. De nieuwe Serie 7 TTV biedt standaard ook een gegevensbeheerpakket en het eerste jaar gratis SDF Fleet Management. Hiermee kan de diagnose op afstand ook de communicatiestroom tussen dealer en bestuurder verbeteren.

Afhankelijk van de nieuwste wetgeving kan de nieuwe Serie 7 TTV met hydraulische en/of pneumatische aanhangerremmen worden voorzien. Dankzij de Dual Mode-functie kunt u nu zowel oude als nieuwe modellen hydraulisch geremde aanhangers aankoppelen. Het pneumatische remsysteem komt met het geavanceerde Trailer Brake Management-systeem (aTBM) voor aanzienlijk betere remprestaties van aanhangers met kortere remwegen en verbeterde remstabiliteit. Ook een motorrem die de E-Visco-ventilator activeert om de vertragingscapaciteit te vergroten is beschikbaar.

Ten slotte is een pakket van 23x LED-werklampen beschikbaar en dankzij de Coming Home-functie kunt u uw nieuwe Serie 7 TTV-tractor na een lange werkdag veilig achterlaten.